Kvalitet framför kvantitet

Jag nämnde ju förut att jag inte skulle köpa något när jag var på gång med att leva så snålt som möjligt under tiden jag sparade ihop det sista jag behövde för mitt buffertsparande. Nu har jag uppnått mitt mål med bufferten på 72 000 kr, lite drygt det faktiskt. Även fast jag vill få pengarna att räcka långt finns det ju faktiskt en del saker jag behöver köpa. För mig skulle det innebära en försämrad livskvalitet att dra in på precis ALLT. Däremot är jag noga med vad jag lägger mina pengar på. Går aldrig och slentrianshoppar utan köper sådant jag behöver och väljer grejer av hög kvalitet.

Ett exempel på det är mina rakgrejer. Jag rakar mig med en rakkniv och raktvål och det är faktiskt mer ekonomiskt i det långa loppet. I en rakapparat måste man ju faktiskt byta batterier och/eller ladda den vilket kostar pengar/tar tid, för att inte tala om att köpa nya blad eller hyvlar stup i kvarten. Dessutom får man en otroligt mycket bättre rakning på alla sätt och vis med en rakkniv. För dig som är ny på det området vill jag tipsa om Herr Skägg där allt man kan tänkas vilja veta om att raka sig med rakkniv finns att läsa. Det finns även en bra kostnadsjämförelse mellan rakning med rakkniv vs. rakning med flerbladshyvel som är intressant!

Rakkniv rakborste

Nu när jag har min buffert redo är det dags att jobba vidare med mitt fortsatta sparande för framtiden. Förhoppningsvis lyckas jag få pengarna att växa så att även jag kan ta del av effekten av ränta på ränta som jag hittills inte alls haft koll på. På återseende…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *